ΑΕΙΝ ΕΛΛΗΝ

Οὐ καταισχυνῶ τά ὅπλα τά ἱερά, οὐδ' ἐγκαταλείψω τόν παραστάτην ὄτῳ άν στοιχήσω· ἀμυνῶ δέ καί υπέρ ἰερῶν καί ὁσίων καί μόνος καί μετά πολλῶν. τήν πατρίδα οὐκ ἐλάσσω παραδώσω, πλείω δέ καί άρείω ὅσης άν παραδέξωμαι. καί εὐηκοήσω τῶν ἀεί κραινόντων εμφρόνως, καί τοῖς θεσμοίς τοῖς ἰδρυμένοις πείσομαι καί κρινόντων, καί τοῖς θεσμοίς τοῖς ἰδρυμένοις πείσομαι καί ούστινας άν άλλους τό πλῆθος ἰδρύσηται ὁμοφρόνως·καί ἀν τις ἀναιρῇ τούς θεσμούς ή μή πείθηται οὐκ επιτρέψω, ἀμυνῶ δέ καί μόνος καί μετά πολλῶν. καί ἰερά τά πάτρια τιμήσω. ἰστορες τούτων Άγλαυρος, Ενυάλιος, Άρης, Ζεύς, Θαλλώ, Αυξώ, Ηγεμόνη.

Τρίτη 3 Μαΐου 2016

ΕΞΕΤΑΣΗ ΒΑΡΕΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ



Ο οργανισμός μας χρειάζεται καθημερινά μεταλλικά ιχνοστοιχεία για να μπορέσει να εκτελέσει το σύνολο των διεργασιών που απαιτούνται για την πέψη, την αναπνοή, τον μεταβολισμό, την αποτοξίνωση, την αποκατάσταση βλαβών και μεταλλάξεων κ.ά. μερικά από τα μεταλλικά αυτά ιχνοστοιχεία είναι ο σίδηρος, ο ψευδάργυρος, το μαγνήσιο και άλλα μέταλλα που συνδέονται σε συγκεκριμένες περιοχές πάνω σε ειδικές πρωτεΐνες που ονομάζονται ένζυμα. Τα ιχνοστοιχεία αυτά είναι απολύτως απαραίτητα και ο άνθρωπος μπορεί να τα πάρει μόνο μέσω της διατροφής.
Πέρα όμως από τα θρεπτικά αυτά ιχνοστοιχεία, στη φύση υπάρχουν και άλλα μεταλλικά στοιχεία, τα οποία ο οργανισμός δε χρησιμοποιεί. Τα μέταλλα αυτά, όταν συσσωρεύονται στον οργανισμό μας δε μένουν αδρανή, αλλά επηρεάζουν τις ίδιες αντιδράσεις που συμμετέχουν και τα θρεπτικά ιχνοστοιχεία, προκαλώντας σειρά από ανεπιθύμητες επιδράσεις. Τα μέταλλα αυτά αναφέρονται ως βαρέα μέταλλα και οι κυριότεροι εκπρόσωποί τους είναι ο μόλυβδος, ο υδράργυρος, το κάδμιο, το αλουμίνιο, το αρσενικό κ.ά. Η κυριότερη ιδιότητα που τα κάνει επικίνδυνα είναι ότι δομικά μοιάζουν με τα θρεπτικά ιχνοστοιχεία και έτσι ο οργανισμός δεν μπορεί να τα ξεχωρίσει απόλυτα και έτσι μπορεί να τα δεσμεύσει και να τα κατακρατήσει στους διάφορους ιστούς προκαλώντας συσσώρευση και τοξικότητα. Τα συμπτώματα που συνδέονται με τα βασικά βαρέα μέταλλα συνοψίζονται στον ακόλουθο πίνακα:
Βαρέα Μέταλλα Επιπτώσεις
Αρσενικό Κόπωση, πονοκέφαλοι, δερματίτιδα, υπερβολική έκκριση σιέλου, μυϊκή αδυναμία, απώλεια τριχών και νυχιών, αποχρωματισμός του δέρματος, αναιμία, εξανθήματα
Κάδμιο Απώλεια γεύσης, αναιμία, ξηροδερμία, απώλεια τριχών, υπέρταση, διαταραχές των νεφρών
Μόλυβδος Παιδιά: νοητική καθυστέρηση, υπερκινητικότητα, μαθησιακές
δυσκολίες, προβλήματα συμπεριφοράς
Παιδιά και Ενήλικες: κόπωση, αναιμία, μεταλλική γεύση, μειωμένη όρεξη, απώλεια βάρους και πονοκέφαλοι, αϋπνία, νευρικότητα, μειωμένη νευρική λειτουργία, πιθανές κινητικές διαταραχές
Υδράργυρος Μειωμένες αισθητικές ικανότητες
(γεύση, αφή, όραση, ακοή), μεταλλική γεύση με υπερβολική έκκριση σιέλου, κόπωση, ανορεξία, ερεθιστικότητα, ψύχωση, μανία, αναιμία, παραισθήσεις, τρέμουλο, σπασμοί, καρδιαγγειακές παθήσεις, υπέρταση με δυσλειτουργία του νεφρού
Ο πίνακας παραθέτει μόνο μερικά από τα βαρέα μέταλλα (τα οποία είναι πάνω από 20) καθώς επίσης και μόνο μερικά από τα συμπτώματα. Πλέον, γνωρίζουμε ότι τα βαρέα μέταλλα είναι συνυπεύθυνα για μεγάλη κατηγορία νοσημάτων και διαταραχών, όπου είτε προκαλούν την έναρξη ή την επιδείνωση των συμπτωμάτων.

Παρακάτω φαίνονται τα Όργανα που επηρεάζονται από αυτά τα στοιχεία
Όργανα - Βαρέα Μέταλλα
Εγκέφαλος Μόλυβδος, υδράργυρος, μαγγάνιο, αλουμίνιο
Θυρεοειδής Κοβάλτιο, ιώδιο, σελήνιο
Καρδιά Ασβέστιο, μαγνήσιο, νικέλιο
Αναπνευστικές Οδοί Αρσενικό, κάδμιο, νικέλιο, χρώμιο
Ήπαρ (συκώτι) Σελήνιο, νικέλιο, χρώμιο, αρσενικό
Νεφροί Υδράργυρος, κάδμιο, αρσενικό
Λίπος Κάδμιο
Οστά Κάδμιο, μόλυβδος, υδράργυρος

ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ
Μια δοκιμή ανάλυσης τρίχας είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε μια πλήρη και ακριβή εξέταση ανεπάρκειας βιταμίνης ή παρουσίας τοξικών μετάλλων.
Τα μαλλιά είναι ο δεύτερος πιο μεταβολικά ενεργός ιστός του σώματος. Ο ιστός της τρίχας επηρεάζεται από το αίμα, τον ιδρώτα, το περιβάλλον, τις ορμόνες και τα ένζυμα. Η τρίχα αντιπροσωπεύει αυτό που συμβαίνει μέσα στα κύτταρα του σώματος. Μια εξέταση αίματος δείχνει τι συμβαίνει έξω από το κύτταρο και τα άχρηστα υλικά που απορρίπτονται. Η τρίχα δίνει μια ανάγνωση αυτών που αποθηκεύονται στο σώμα. Για παράδειγμα, εάν ο υδράργυρος είναι υψηλός στα μαλλιά, μια υψηλότερη συγκέντρωση του θα βρεθεί σε όργανα όπως τα νεφρά και το συκώτι.
Αποτοξινωθείτε, με διουρητικά βότανα, με μηλοχυμό, σταφυλοχυμό, νηστεία, ξηρασία, υποκλυσμούς, με λήψη Ζεόλιθου και Χλωρέλλας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου